Het gesprek van een jaar geleden ging vaak over de crypto markt. Door de enorme stijging die we toen zagen zijn veel mensen er in gaan investeren. Nu in 2022 zien we dat de crypto een daling heeft ingezet (mede door de invasie van Rusland) en daarom zijn veel mensen bang om nu te investeren. Lees verder hieronder wat ik verwacht dat de crypto gaat doen.

Is het interessant om in 2022 te investeren in Crypto?

Het antwoordt hierop is Ja! Dit ga ik nu uitleggen.

Om hierop te reageren is het goed om terug te gaan naar Maart 2020 (Begin Corona & Lockdowns). Je zag toen dat de crypto erg aan het zakken was omdat de corona pandemie net begon. Ook de beurzen hadden hier last van en vaak is het zo als de beurs klapt dan gaat de crypto vaak mee.

Dit gebeurde dus ook in Maart 2020. Mensen die toen slim zijn geweest hebben veel geïnvesteerd in de crypto munten, want in September 2021 hebben veel crypto hun all time high aan getikt. Dit is het hoogst behaalde bedrag van de cryptomunt. Zie grafieken hieronder van Bitcoin, Ethereum & Cardano.

Crypto Cardano Koers
CARDANO

Februari 2022 –> Rusland valt Oekraïne Binnen

Na de hoge stand van de Cryptovaluta is het in Februari 2022 heel hard naar beneden gezakt. Dit komt omdat Rusland Oekraïne is binnen gevallen. Grote impact heeft dit gehad op de beurzen en zo ook op de crypto.

Bitcoin zakt, Ethereum zakt, Cardano zakt en nog veel meer zakken ver naar beneden en mensen verkopen daarom snel hun crypto omdat ze bang zijn geworden dat het niet meer wordt zoals in September 2021.

Wat mij betreft een niet zo slimme zet want het verleden heeft ons laten zien dat na een daling altijd weer een piek komt. Geloof mij maar dat ook de crypto na deze daling weer gaat pieken. geduld is hierbij een grote zaak!

Gratis trial online cursus Crypto & Trading Academy Volgen? Kijk dan eens op –> Crypto & Trading Academy.

Crypto Koers (April 2022)

Je hebt verschillende websites die de huidige koers van crypto weer geven. Zo zit ik aangesloten bij Bitvavo en ik houd via de app van hun de koers in de gaten. Ook de site wisselkoers is een site waar je de huidige waarde in dollars kan bijhouden –> https://www.wisselkoers.nl/cryptomunten

Nu ben ik geen voorstander van om meer dan 2x per dag te kijken naar de huidige koers. Ik adviseer om maximaal 1x per dag of om de dag te gaan kijken, want crypto is voor de lange termijn!

Waar kan ik Crypto kopen?

Crypto is te koop bij verschillende aanbieders. Zo zit ik momenteel aangsloten bij Bitvavo en heb ik ook een Cryptokaart van Crypto.com. Op mijn Bitvavo account beheer ik mijn Cardano’s en op de cryptokaart beheer ik mijn CRO.

Nu zijn dit niet de enigste platformen waar je in crypto kan handelen. Zo heb je ook Coinbase, weareblox, cryptomeester en nog veel meer! Kijk eerste even rond bij de desbetreffende platformen en kies daarna waar je je bij wilt aansluiten. Ik raad Bitvavo aan want het is makkelijk en overzichtelijk en je kan er staken (Cryptovaluta krijgen door middel van een spaar systeem).

Crypto Nieuws

Er gaat veel nieuws altijd rond voer de crypto. Vooral als de crypto weer aan het pieken is praten mensen er veel over en hoor je het meer in het dagelijks nieuws. Vaak is het dan handig om dit te volgen en te kijken wat de ontwikkelingen zijn in de cryptowereld. Ook wordt er wel eens wat verteld over blokchain technologie. Lees hieronder meer hierover.

Wat is Blokchain Technologie?

Blockchaintechnologie is gebaseerd op het principe van openheid en een decentraal systeem. Een blockchain bestaat uit een netwerk van computers die niet het exclusieve eigendom zijn van één deelnemer. Via algoritmes beslissen alle deelnemers in het netwerk welke informatie valide is en welke niet, zoals transacties die via het netwerk worden uitgevoerd.

Deze informatie wordt opgenomen in blokken die samen een keten vormen. Vandaar de term blockchain. Alle deelnemers in het netwerk beschikken dus op ieder moment over dezelfde informatie in de blockchain, in de vorm van één gedeeld grootboek. Hierdoor wordt het onmogelijk voor individuele deelnemers om informatie te manipuleren.

Waar moet ik nu starten?

Zelf ben ik begonnen zo 2 jaar geleden. Het was toen ook het begin van de coronacrisis en de cryptovaluta lag dus mooi in een gat. Vrienden vertelde mij meer hierover en ik heb meer informatie verzameld over hoe alles nou in zijn werk gaat..

al gauw kwam ik uit bij 2 cursussen die jou helpen en trainen om slimmer in crypto te handelen en het wereldje beter te begrijpen. 1 van die cursussen kun je hier een review over lezen –> Cryptomaster class. Ik heb dus 2 cursussen gevolgd en ik kan zeggen dat ik nu 2 jaar verder succesvol kan handelen en crypto.

Momenteel zit ik veel in de cardano en in de CRO. Ook heb ik wel wat andere valuta maar met deze 2 doe ik het meeste. Dit omdat ik cardano als the next big thing zie en CRO van Crypto.com is en dat is het grootste bedrijf in de wereld. Wel moet ik u zeggen dat u echt lange termijn moet gaan denken want dit levert 9 van de 10 keer meer op (is gebleken in het verleden).

De andere cursus die ik gevolgd heb zou ik hieronder heel kort even uitleggen. Dit si de cursus van de crypto & trading academy en je kan het volgende verwachten:

 • Één complete totaaloplossing om alles te leren over bitcoin, cryptocurrencies, aandelen & traden
 • Inclusief 60 dagen gratis MoneyTalks Community lidmaatschap
 • Leer alle basics van bitcoin en cryptocurrencies
 • Leer bitcoin en cryptocurrencies veilig aanschaffen, verkopen & versturen
 • Leer manieren om geld te verdienen met bitcoin en cryptocurrencies
 • Leer starten met traden/handelen & grafieken lezen
 • In de community kun je vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten
 • Profiteer van de crypto- en tradingkennis van onze experts
 • Niet goed, geld terug garantie

Enthousiast? Klik dan hieronder!

Crypto Nieuws

Stock exchange photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

3 Comments

 1. Beste Slinkman,

  Leuk artikel, gaaf ook dat je verwijst naar onze site Wisselkoers.nl. De link is echter niet goed ingeregeld, er zit nu een punt (.) in de link URL. Hierdoor loopt hij dood. Kun je ervoor zorgen dat de punt uit de link gehaald wordt?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,
  Wisselkoers.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.