Voor de mensen die graag een computer aan willen schaffen is het handig om eerst te kijken welke computer je nodig hebt en die het beste bij jouw doel past. Wil je er alleen mee internetten, wil je er mee gamen, zo ja welke games dan. Je hebt zoveel verschillende soorten en hieronder geef ik een aantal tips waarop je moet letten tijdens de aanschaf van je PC.

Computer kopen? let dan op de Volgende Punten

Je bent er van overtuigd dat je een PC wilt kopen alleen je hebt nog niet echt een idee welke nou goed is voor jouw doel. Misschien wil je wel gamen of misschien wil je wel alleen internetten. Ga je een computer aanschaffen let dan in ieder geval op de volgende Punten.

Neem een PC met de Nieuwste software & Besturingssysteem

als je hierbij nou een apple of een windows pc neemt dan is het handig om de nieuwste software erop te zetten. Het meest voor de hand liggende is dat mensen een pc met windows erop willen (dit is goedkoper en werkt stukken fijner en overzichtelijker dan apple).

Koop je een PC of heb je er al 1 dan is het handig om windows 10 erop te zetten. Windows 10 kunt u hieronder vinden!

Waar gebruikt u uw Computer voor?

Dit is wel het belangrijkste om te weten als u een PC gaat aanschaffen. Het doel bepaalt helemaal wat je nodig hebt en hoe duur de PC uiteindelijk gaat kosten. Wil je zware games spelen dan kom je automatisch duurder uit dan iemand die alleen maar wilt internetten. Onderaan vindt u een aantal hele goede game PC’s.

Je PC snel opstart en laadt.

Dit was vroeger nog wel een punt van aandacht omadt toen de PC’s erg langzaam opstartte. Dit kwam omdat ze toen veel HDD gebruikte en tegenwoordig alleen maar SSD wordt gebruikt. HDD en SDD zijn geheugens waarbij de SSD veel sneller is dan de oude HDD. Hieronder een aantal goede SSD’s. Het geheugen kan het beste 500 GB of 1 TB zijn omdat je computer anders te snel vol zit.

Kies voor voldoende RAM geheugen in uw Computer

Wat een RAM geheugen is kan u vinden in het volgende artikel –> RAM (Random Acces Memory). Je hebt RAM geheugens in DDR3 en DDR4 waarbij de DDR4 de nieuwe variant is en sneller is. Hier ligt het ook weer van het gebruik af.

Iemand die alleen internet en verder niks heeft aan 4GB of 8 GB RAM genoeg. Ben je iemand de gamed of muziek maakt dan is een 16 GB RAM aangeraden omdat die alle data snel verwerkt en je computer dus niet vast loopt. Vindt hieronder een aantal goede RAM geheugens.

Kies een Juiste Videokaart

Een videokaart is nodig voor de grafische verwerking van uw games en andere programma’s. Videokaarten zijn er heel duur en goedkoop. Speel je simpele games dan is een videokaart van 300 genoeg. Wil je VR gamen dan kom je al gauw uit op een videokaart van 600 euro.

Gebruik uw Computer Veilig

Virussen zijn naar voor uw Computer en deze wil je liever vermijden en snel weg hebben. Het is daarom dus van belang dat je een virusscanner op je computer hebt, Norton biedt een aantal zeer goede virusscanners aan en deze kunt u hieronder vinden.

Game Computer en Gewone Computers

Hieronder vindt u een aantal computers die zeer goed uit de test komen. De eerste computers zijn game computers en soms met tijdelijke kortingen.

Nu komen de PC’s die wat goedkoper zijn en voor wat simpeler gebruik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.