Zonnepanelen zijn al jaren op de markt en zichtbaar op huizen in de buurt. Deze panelen zijn handig om te hebben want zo wek je je eigen energie op en zo hoef je er niet meer voor te betalen (mits je genoeg panelen hebt en meer opwekt dan je verbruikt). Maar wat moet je nou eigenlijk allemaal weten over zonnepanelen? Kom daar achter in onderstaan artikel!

Prijzen van Zonnepanelen

Als u op dit moment zonnepanelen wilt gaan kopen dan is dit een betere tijd dan vroeger. De panelen zijn namelijk goedkoper dan vroeger en ook nog eens beter door ontwikkeld. Maar wat kost nou zo paneel?

Dit hangt vooral af van de hoeveelheid panelen u op uw dak wilt plaatsen. Het aantal panelen dat je op je huis moet plaatsen hangt af van:

  • Oppervlakte van uw dak;
  • Het energieverbruik in uw huishouden.

Het energieverbruik is natuurlijk verschillend per huishouden. Bent u met 2 personen dan verbruikt u minder dan een gezin met 3 kinderen. Ook ligt het eraan hoeveel u thuis bent en hoeveel stroom u nou daadwerkelijk verbruikt.

De kosten van de panelen (inclusief installatie en omvormer) worden hieronder weergegeven in een tabel. Let wel op de dat kosten kunnen afwijken. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan, dat kunt u gemakkelijk doen via –> Offerte Stroom van de Zon.

PersonenGemiddeld aantal panelenBesparing per jaar (Schatting)
110500 euro
215750 euro
319920 euro
4211050 euro
5241200 euro
6251200 euro

Bent u Zonnepanelen Nodig? Vul dan Eerst GRATIS onderstaande checklist in. Dit stappenplan helpt je de juiste keuzes te maken als je zonnepanelen overweegt.

Wat zijn Zonnepanelen?

Een zonnepaneel die zet zonlicht om in elektriciteit. De stroom die wordt gecreëerd is gelijkstroom en deze is nog niet bruikbaar in ons huishouden. In ons huishouden gebruiken we wisselstroom en daarom wordt de gelijkstroom door middel van een Omvormer omgezet in Wisselstroom. Deze stroom kan weer gebruikt worden door uw huishoudelijke apparaten.

Werking van de omvormer

De omvormer zorgt er dus voor dat de gelijkstroom wordt omgezet in een wisselstroom. Ook zorgt hij er nog voor dat de spanning op de juiste waarde is en je dus niet teveel of te weinig spanning levert. De spanning die hij levert is 230 volt want dat gebruiken we in het Nederlandse huishouden ook.

Hoewel zonnepanelen tegenwoordig een levensduur hebben van zo’n 25 jaar, gaan omvormers gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. hierna moet de omvormer worden vervangen. De kosten hangen van veel factoren af, houdt rekening met een gemiddelde prijs van tussen de € 1.000 en € 1.500.

Pssst… meer weten over zonnepanelen? kijk dan eens naar onderstaande artikelen:

Verschillende soorten Panelen.

Monokristallijn zonnepaneel

Dit paneel bestaat uit Siliciumkristallen. Deze kristallen worden gepositioneerd en hierdoor vormen ze 1 geheel. Door dit geheel wordt het grootste rendement gehaald van alle zonnepanelen en daarom zijn deze wat duurder in aanschaf.

Zonnepanelen kopen en Plaatsen
Photo by Pixabay on Pexels.com

Polykristallijn Zonnepaneel

Ook deze bestaan uit silicium alleen het productieproces is sneller en eenvoudiger. De kleur van het paneel is blauw en het rendement ligt iets lager dan de Monokristallijn.

Dunne Film Zonnepanelen

Deze panelen bevatten siliciumpoeder ipv kristallen. Hierdoor zijn ze buigzaam en in het algemeen goedkoper dan de 2 bovenstaande panelen. Het rendement ligt wel wat lager.

Bespaar op Uw Panelen

In de loop der tijd zijn zonnepanelen goedkoper geworden en op dit moment blijven de prijzen redelijk stabiel. Het is daarom nu ook de perfecte tijd om zonnepanelen aan te schaffen en duurzaam te gaan leven!

Wacht je nou langer dan loop je ook meer geld mis omdat je nu niet zelfvoorzienend bent met stroom. Bent u nou benieuwd naar de prijzen en wat het u allemaal gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een Offerte aan bij Stroom van de Zon.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in Zonnepanelen en weten waar ze over praten. Klanten zijn ook zeer tevreden over de service de ze krijgen bij Stroom van de Zon en geven dus altijd positieve feedback. Benieuw naar zo offerte? Kijk dan eens hieronder!

Vraag via onderstaande Knop Vrijblijvend uw Offerte aan. De service van Stroom van de Zon wordt door veel mensen als professioneel en positief ervaren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.