De Crypto is een zeer populair concept geworden de laatste paar jaren. Dit komt omdat de munten aardig snel stijgen in waarde en steeds meer mensen dit als betaalmiddel gebruiken. Sommige zeggen ook wel dat dit het betaalmiddel wordt van de toekomst en de gewone banken met geld gaan verdwijnen (mij lijkt dit sterk). Maar wanneer kan ik nou het beste Crypto gaan kopen en welke kan ik dan gaan kopen? Kom daar achter in onderstaand artikel!

Inleiding Crypto

Het meest bekende verhaal uit de crypto is toch wel de Bitcoin Pizza Day. Het verhaal is zo dat een man 2 pizza’s haalde voor 10.000 Bitcoin. De waarde zou dan nu ongeveer 300 Miljoen doller zijn! Je kunt aannemen dat de man die de uitgave heeft gedaan een best portfolio heeft aan Bitcoin (anders zou je nooit zo betaling doen).

In het bovenstaande verhaal heeft de man de Bitcoin destijds gekocht voor een paar dollar (hij was er vroeg bij). Iedereen zou wel in de schoenen willen staan van deze man en iedereen wilt dus ook graag weten welke Cryptomunt de volgende bestseller wordt.

Nu is wel de vraag als er ooit een Crypto gaat komen die zo groot wordt als de Bitcoin. Het is ook gewoon eenmaal risicovol om in een Cryptomunt te investeren die nog heel klein is. Daarom is het belangrijk de achterliggende informatie te weten en die wordt hieronder uitgelegd.

Crypto Nieuws. Crypto Kopen. Crypto Koers

Wat is een Cryptomunt?

Voor ik ga vertellen welke munt het beste is om te kopen is het handig om te weten wat het doel is van een cryptomunt, wat het is & waar je op moet letten bij de aanschaf van de munt. Als je opzoekt in google wat een Cryptomunt is dan krijg je het volgende antwoordt in Wikipedia.

Dit laatste is een soort digitale munteenheid, die vaak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten.

Hieruit kan je halen dat het dus een Digitale Munteenheid is en je hierdoor dus nooit een fysieke cryptomunt hebt. Ook wordt er Blockchain gebruikt. Dit is een database waar data in wordt opgeslagen en dit gebeurd op een unieke manier –> Lees hier meer over Blockchain.

Wat is het Doel van de Crypto

Er zijn dus in de loop der tijd steeds meer cryptomunten bijgekomen. Veelal in het begin waren dit klonen van de Bitcoin (zoals Litecoin). Maar toen kwam de Ethereum (ETH). Met de komst hiervan werd duidelijk dat de Crypto meer functies en doelen hadden omdat ETH een platform is waar andere Cryptomunten kunnen werken.

De verschillende functies die er bij zijn gekomen kan je verdelen in categorieën. deze categorieen zijn:

  • Transactie Cryptocurrencies: Crypto die bedoelt is voor het uitvoeren van een transactie;
  • Platform Cryptocurrencies: Een platform waar smart contracts kunnen worden opgebouwd. Dit maakt het makkelijker voor de ontwikkelaars om hun eigen Cryptoproject op te starten;
  • Utility cryptocurrencies: Tokens die een bepaalde toegang geven tot een netwerk. Je kan het zien als een munt op een feestje waarmee je wat te eten haalt;
  • Governance cryptocurrencies: Het bestuur van een munt waarmee de toekomst beslist kan worden.

Waar op Letten bij de Aanschaf van Cryptomunten

Bij het aanschaffen van je crypto is het handig om goed onderzoek te doen voordat je er maar gewoon in gaat investeren. Let bij het doen van je onderzoek heel goed op de Use-Case. De use-case beantwoordt namelijk de vraag waar het project eigenlijk voor is gemaakt. Dit antwoord moet ambitieus, duidelijk & realistisch zijn.

Verder is het nog handig om op de volgende punten te letten:

  • Team;
  • Token Use-case;
  • Concurrentie;
  • Whitepaper;
  • Tokenomics en Distributie.

Ook is het belangrijk om de Marketcap in de gaten te houden. Deze bepaalt grotendeels de potentie om te groeien van de Crypto.

Bitcoin Koers. Bitcoin Kopen

Welke Crypto Kan ik het Beste kopen?

Ik heb een lijst opgesteld waarbij ik Cryptomunten benoem waar veel risico in zit en Crypto waar relatief weinig risico in zit. hierbij begin ik eerst met de risicovolle crypto.

Crypto met veel Risico (maar het proberen waard?)

Energie Web Token (EWT). De huidige Koers op 28-05-2021 ligt op de 7,32. Dit is een risicovolle munt op in te investeren. Hierbij komt de discussie dat bijvoorbeeld de Bitcoin veel energie verbruikt (zo 100 TwH per jaar).

De EWT gooit het op de ander boeg en wilt een energie laag verbruikend Crypto hebben. Wat EWT nog meer bijzonder maakt is dat het een lijst met partners heeft waar je u tegen zegt. Dit zijn bedrijven zoals Shell, Vodafone, Swisspower, General Electrics, Total etc.

Cardano Chart. Is er een paar jaar helemaal uit geweest maar is sinds kort weer terug op de markt. Als je naar de prijs kijkt komt die van 0,11 cent en was zijn top onlangs 2,30 euro. Een flinke stijging maar blijft dit ook zo?

Radix DLT (EXRD). EXRD maakt zich uniek om zijn consensusalgoritme. Dit houdt in dat het netwerk waar het op zit miljarden gebruikers kan opschalen. De huidige koers staat op 0,11 cent.

Stellar (XLM). Vooral risicovol door het grote stijgen en dalen van de munt. Maar koop je hem op het juiste moment dan kan je zeker veel winst maken.

Crypto met Weining Risico (vaak wat duurder)

Bitcoin (BTC). De beroemste Crypto die er natuurlijk is en het langst bestaat. De Bitcoin heeft in de loop der tijd zijn sporen verdiend en staat daarom ook hoog in de waarde. Het ziet er dus ook niet naar uit dat een andere cryptomunt zijn nummer 1 plek gaat overnemen. Huidige koers = 30.367,08 Euro.

Ethereum (ETH). De grote speler in smart contract is toch wel de ETH. Met de blockchain laat het de ontwikkelaars smart contracts draaien om dApps. Huidige Koers = 2.111,20 Euro.

Litecoin (LTC). LTC is een van oudste cryptomunten die er is. Ook deze crypto heeft de test doorstaan en is in door de jaren heen relevant gebleven. De groeipotentie van LTC is erg hoog! Huidige Koers = 149,04 Euro.

Cursus Crypto aanschaffen

Mocht je na het lezen van dit artikel nou enthousiast zijn geworden over de Crypto en je wilt hier zelf ook in gaan investeren? Wees dan niet te gehaast en ga alles eerst rustig uitzoeken. Er zijn ook Cursussen die jou helpen succesvol te worden in de Crypto. 1 daar van is de Crypto Masterclass. Meer lezen over de Cursus doe je –> Crypto Masterclass. Gelijk naar de Cursus toe? Kijk dan eens hieronder!

De cursus heeft al Duizende mensen met succes geholpen en is zeer populair. De Crypto Masterclass is Tijdelijk met Korting via deze Kortingslinks. Mis deze kans niet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.