Een uitvinding die al aardig zichtbaar is en steeds zichtbaarder gaat worden in de Toekomst. Ik heb het natuurlijk over Zonnepanelen. Maar waar moet ik op letten als is zonnepanelen wil kopen en welke kan ik het beste kopen? komt daar achter in onderstaand artikel over het kopen van Zonnepanelen!

Werking zonnepanelen en Omvormer

Het is misschien handig om ook het volgende artikel –> Werking Zonnepanelen en welke kopen eerst een te lezen voordat u zonnepanelen gaat aanschaffen.

Waar moet ik op letten van het Kopen van Zonnepanelen

Waar moet u op letten om zoveel mogelijk energie te besparen? Hier staan 5 tips en een Gratis Checklist voor de aanschaf van zonnepanelen. Bij het volgen van deze tips en checklist bent u goed voorbereid en maakt u de juiste keuze!

Voordat we Beginnen met de tips is het handig om eerst de Gratis Checklist te downloaden zodat jij weet welke panelen het beste bij jouw passen. Deze checklist is hieronder gratis te downloaden!

Verschillende soorten panelen.

Het is belangrijk om te kijken naar de prijs, soorten en hoeveel u er nodig heeft op uw dak. Sommige panelen zien er anders uit en vinden mensen dit minder mooi staan op hun huis.

Je hebt zwarte en blauwe panelen. De zwarte panelen bevatten monocellen en de blauwe panelen bevatten polycellen. Je kunt ook nog kiezen voor CIS-panelen (Deze zijn dun). Hiervoor is wel meer dakoppervlak nodig maar dit levert soms ook iets meer rendement op.

De panelen die je in Nederland veel tegen komt zijn Kristallijn en de werking hiervan kunt u HIER lezen.

Kosten van een zonnepaneel

Dit is het eerste waar de meeste mensen als eerst naar kijken. hierbij een tip kijk niet naar de prijs per paneel maar naar de prijs per capaciteitseenheid (Wp). Een zonnepaneel met een hogere Wp waarde (Bijv. 300 ipv 250) is efficiënter. Kost het paneel van 300 Wp 250,- en het paneel van 250 Wp 230,- dan kan je beter het 300 Wp paneel nemen.

Capaciteit van het paneel

De capaciteit wordt dus uitgedrukt in Wp, dit is Watt-piek. Zoals hierboven gezegd levert een paneel met 300 Wp dus meer op dan een paneel van 250Wp. Meestal is de laatste wel goedkoper maar niet efficiënter.

Hier komt ook bij kijken hoe groot dak u heeft. Heeft u een klein dan dan zijn panelen met een hoge capaciteit handig. hiermee haal je meer rendement uit uw dakoppervlak en zo ook meer energie uit de panelen.

Testen van de Zonnepanelen

Koop altijd panelen die getest zijn door een tester. Je ziet wel eens panelen voorbij komen van een B-merk die niet getest zijn dus je kan nooit met zekerheid zeggen als ze ook goed werken. Een Zonnepaneel kan je ook zelf in elkaar zetten met losse onderdelen van alie express. Maar zonder een test weet je nooit als ze goed functioneren.

Efficiënt zonnepaneel

Je wilt het maximale uit een zonnepaneel halen om hiermee zoveel mogelijk energie te besparen. Daarom moet je heel goed kijken naar hoe efficiënt een zonnepaneel is. Zonnepanelen zijn te verkrijgen met verschillende soorten percentages aan efficiency. Kies hierbij altijd het hoogste percentage!

Kopen en bestellen van Zonnepanelen

Twijfelt u nou nog over de aanschaf van zonnepanelen en welke u het beste kan kopen? Vul dan Vrijblijvend een offerte in bij Stroom van de Zon. Dit bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen en hun helpen u bij het maken van de juiste keuze!

Zwarte mono cellen zonnepalen kopen van zonnepanelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.