Ook zo benieuwd naar wat je kan verwachten in de Technologie in de Toekomst? Gaan robots ons werk deels overnemen? Gaan we op vakantie naar Mars? Kunnen we straks onze hersenen besturen met een computer? Kom daar achter in onderstaand artikel!

Waarom Technologie zo Belangrijk is!

Technologie is niet meer weg te slaan uit ons dagelijks leventje. Zo heeft iedereen wel een smartphone, Tablet, Vaatwasser, TV, Auto of Elektrische Fiets in zijn bezit en kunnen we ook haast niet meer zonder. Maar waarom zijn we zo gehecht aan dit soort apparaten.

Dit komt omdat het ons leven stukken gemakkelijker maakt en we hierbij onszelf kunnen ontlasten en relaxen (soms werkt dit ook tegendraads). Daarom is Technologie zo belangrijk en we lossen hiermee ook veel problemen op op de wereld.

Denk bijvoorbeeld aan de reizen naar Mars. Het is niet voor niets dat ze grote plannen hebben met deze planeet omdat we als mens altijd bezig zijn met overleven. Voor de mensen die Elon Musk niet kennen is het een keer goed om op te zoeken wie hij is.

Deze man speelt een belangrijke rol in de Technologie en hij is altijd gericht op de toekomst om te kijken als er niet meer is waar wij kunnen leven en hoe we het milieu kunnen ontlasten van ons vervuilen.

Nu denk je bij jezelf : maar wat kan ik nou verwachten in de nabije toekomst en bijvoorbeeld over 30 jaar. Kom daar hieronder achter!

Drone is een mooi stukje technologie

Technologie nabije Toekomst en in de Toekomst!

Wat voor uitvindingen en handige gadgets en diensten je allemaal staan te wachten wil je niet weten. Veel van deze technische snufjes zijn nog (lang) niet op de markt en beschikbaar voor het bredere publiek. Maar ik kan je alvast wel een aantal toekomst verwachtingen verklappen.

De Hyperloop TU Delft

Een tijdje geleden heeft de TU Delft de hyperloop gepresenteerd. Een Hyperloop is een buis waarin een zwevend treinstelsel zit. het wordt in de lucht gehouden door magneten en in de buizen is geen luchtweerstand waardoor er snelheden van 1200 Km/h bereikt worden. Dat betekent dat je in een half uur van Amsterdam naar Parijs kan gaan!

Robots kunnen als mensen denken

Dit klinkt tegelijkertijd heel vet maar ook wel een beetje eng. Maar dit staat wel te gebeuren. Hoe gek het ook zou zijn dat door Artificial intelligence een robot er precies uitziet als een mens en zich ook zo gedraagt.

Reizen naar Mars

Elon Musk is hier een groot denker in. Hij heeft op de planning staan dat de eerste astronauten in 2024 naar Mars kunnen zodat ze daar in 2025 aankomen. Als dit eenmaal is gelukt en alles is goed en veilig verlopen dan kunnen ook snel de eerste particulieren naar Mars.

Ruimte reizen naar Mars
Tripjes naar mars in de Toekomst hoe gek het ook klinkt.

Door kleding Super Skills krijgen

Hyundai heeft namelijk een pak ontwikkeld dat als je die aantrekt je zwaardere dingen kan tillen. Ook kan het zo zijn dat er speciale leggings komen die het lopen of rennen makkelijker maken. Of een pak die al je krachten versterkt en je hierdoor ineens op een superheld lijkt!

De Prothese ontwikkeld zich Heel Hard

Robothanden, robotbenen, 3D geprinte protheses. Ook dit is een ontwikkeling die heel hard gaat en ze zijn hier nog lang niet klaar mee. De prothese gaat steeds geavanceerde worden en in de toekomst kan zelfs een prothese ervoor zorgen dat jij nieuwe skills gaat leren.

Zelfrijdende voertuigen

Dit is een ontwikkeling die momenteel nog in zijn eindfase zit. Er zijn namelijk al zelf rijdende voertuigen alleen de betrouwbaarheid is hiervan soms niet goed en verongelukt er 1. Maar dit zit er zeer snel aan te komen dat mensen op de weg al een zelfrijdende auto hebben. Tesla en Google zijn hier voorlopers in!

Een Robot als Hulpje in Huis

De plannen zijn al gemaakt en aangekondigd. Hoe ideaal is het om een robot te hebben in huis die voor jouw de was doet, strijkt of schoonmaakt!

Half mens Half Robot

Dit staat zeker te gebeuren in de Toekomst. het aansluiten van je hersenen op een computer waardoor je een soort van machine wordt. Heel eng idee want hier kan natuurlijk ook misbruik van gemaakt worden.

Als Tourist in de Ruimte

Wie wil dat nou niet. Een tripje de ruimte in om eens te bekijken wat zich daar allemaal afspeelt. Helaas is dit alleen weggelegd voor de hele rijken. Elon musk met zijn bedrijf SpaceX pleit ervoor om toerisme in de ruimte mogelijk te maken.

Krijg je niet genoeg van Uitvindingen in de Technologie?

Mocht je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn in technologie dat al bestaat. Dan kan je een kijkje nemen in de volgende Categorieën:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.