Een waterontharder is een apparaat dat steeds populairder wordt in Nederland. Meer mensen gaan de nut hiervan in zien en met een Waterontharder in huis heb je zacht water en dit brengt vele voordelen met zich mee. Maar hoe werkt het nou en welke kan je het beste kopen? Vindt dat uit in onderstaand artikel!

Hoe werkt een Waterontharder

Een waterontharder werkt een filter die bestaat uit harskorrels. De harskorrels zorgen ervoor dat ze het Magnesium, Calcium & Natrium uit het water halen en hierdoor gaat je water zacht worden. Het filter wordt door een waterontharder automatisch gereinigd door het spoelen met zout. Dit zout moet worden bijgevuld en dit komt niet in contact met je drinkwater.

Waterontharders zijn elektronisch en mechanisch te krijgen waarbij de elektronische waterontharder kijken hoeveel water je gebruikt. Dit werkt efficiënter dan een mechanische waterontharder want deze moet je instellen met een schakelaar die werkt op tijd. Al neemt die niet weg dat die zijn werk niet goed doet!

Fris water door een Waterontharder
A glass of water macro shot

Hoeveel kost het zout voor een Waterontharder?

Hiervoor kun je kiezen uit zoutkorrels en zoutblokken. Zoutblokken zijn makkelijker te hanteren maar deze zijn wel duurder in prijs. De zakken worden meestal verkocht in 25 Kilo zakken en kosten gemiddeld 18 euro. De prijs voor blokken ligt dus wat hoger en hier kom je uit op ongeveer 7 euro voor een 4 kilo blok. Let er op dat deze prijzen kunnen afwijken!

Ben u zout nodig voor de Waterontharder? Kijk dan hieronder eens naar verschillende opties.
-Klik hier voor –> Zoutzakken;
-Klik hier voor –> Zoutblokken.

Kosten van een Waterontharder

De kosten van een Waterontharder zijn zeer verschillend. Maar het is handig om in een Ontharder te investeren om van al je problemen met hard water af te komen. De machines hebben weinig onderhoud nodig en kosten daarom weinig jaarlijks gezien (Alleen een controle elk jaar).

In onderstaande tabel geef ik ongeveer de kosten weer van een Waterontharder, let op de actuele prijs kan altijd anders zijn dan hieronder aangegeven. De prijs is gebaseerd op waterontharders die van een goed merk zijn en de recensies van de ontharders altijd positief zijn en lang mee gaan!

Apparaat en benodigdhedenPrijs
Elektronische OntharderVanaf 950 euro
Mechanische OntharderVanaf 750 euro
InstallerenRond de 200 euro
Zout voor reinigenRond de 30 euro per jaar

Voordelen

Het aanschaffen ervan is al een goede keuze en je zult hierdoor vele voordelen ervaren. Deze voordelen zijn:

  • Apparaten krijgen een langere levensduur;
  • Minder zeepproducten nodig;
  • Minder stroomverbruik van de apparaten;
  • Was zal zachter zijn;
  • Je huid word gezonder;
  • Je haar glanst meer;
  • Badkamer blijft schoner;
  • Geen kalk strepen in de douch of tijdens het auto poetsen door het water;
  • Minder CO-2 uitstoot (beter voor het milieu).

Al met al zijn dat heel veel voordelen en je zult dit ook gaan merken in de portemonnee. Het is even een flinke investering maar je haalt dit er dikwijls uit en het is ook nog eens gezonder voor je!

Werkt een Waterontharder met een magneet?

Op deze vraag kan ik heel snel antwoord geven en dat is dat je niet in die mooie verkoop praatjes moet trappen en dus geen magneet waterontharder te kopen van 100 of 150 euro. Dit werkt namelijk helemaal niet zo goed en je water blijft nog steeds hard.

Dit heb ik nagevraagd aan een vriend die installateur is en deze heeft wel eens een magneet ontharder geplaatst. Daarna heeft die metingen gedaan in het huis en het bleek dus dat er nog net zoveel kalk in het water zat als voorheen! Trap hier dus niet in en koop geen magneet ontharder.

Mocht u nou toch eerst een magneet waterontharder willen proberen? Klik dan eens op onderstaand plaatje voor een aanbieding!

Welke Ontharder kan ik het beste kopen?

Ik snap dat hier verwarring in kan ontstaan omdat er heel veel waterontharder te koop zijn momenteel. Wil je echt een goede Waterontharder dan ben je hier al gauw rond de 600-1000 euro voor kwijt maar zoals eerder gezegd betaald zich dit in de loop der jaren zeker terug!

Als u op onderstaande teksten klikt komt u bij verschillende goede waterontharders terecht die je in je huis kan plaatsen! Dit zijn goede ontharders die zeker hun werk doen.

Delfin Mega Duplex Onthardingsinstallatie, waterontharder, ontkalkingsinstallatie, waterontkalker, voor 8-16 personen, dubbele onthardingsinstallatie, dubbele systeem met twee kolomen, pendelsysteem

Fleck 5600 SXT waterontharder 25L compleet met accessoires

Water2Buy W2B800 Waterontharder | Waterontharder voor 1-10 personen

Eindconclusie. Zou ik wel of niet een Waterontharder nemen?

Heb jij dus last van hard water (veel kalk in het water) en ga je hier last van krijgen (aanslag en lichaam) dan is het dus verstandig om een waterontharder in huis te nemen. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is dit de perfecte oplossing om uw water zacht te krijgen en hierdoor alle voordelen mee te pakken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.