Sinds Augustus 2018 ligt de Galaxy Watch in de winkels. Deze smartwhatch kwam in 2 maten: de 42mm en de 46mm. Tijd voor mij dus om er 1 aan te schaffen en deze een aantal maanden lang grondig te testen. Na 6 maanden geef ik hier mijn eerlijke review over zodat jij weet wat je te wachten staat.


Wat is samsung voor een bedrijf

Zoals zoveel mensen weten is Samsung een van de grootste elektronica bedrijven in de wereld en draaien ze al heel lang mee op deze markt. De Samsung group werd opgericht op 1 Maart 1938 in Zuid-Korea door Lee Byung-chull.

Het heeft zo wereldwijd 450.000 werknemers en doet zaken in meer dan 58 landen. Samsung kan je dus zijn als 1 van de sleutelspelers op de wereld in elektronica en ze zijn heel bekend om hun Galaxy s smartphone lijn en de meeste mensen kennen daar het bedrijf aan.

De galaxy Note edge van samsung
De wereldberoemde Galaxy smartphone lijn

De Galaxy Watch

Jarenlang draag ik al een horloge en was ik vooral altijd fan van de G-shock horloges. Maar na een tijdje dacht ik bij mezelf van ”zo Smartwatch is ook wel een mooi stukje technologie”. Ik besloot om over te stappen naar de Galaxy Smartwatch, omdat ik ook al een Galaxy s10 had van samsung.

Wat ik vooral fijn vindt aan een smartwatch is dat die ook me sportactiviteit bijhoudt, maar dat is natuurlijk niet het enige wat die kan want voor een smartwatch kan die heel veel.

De specificaties van de Galaxy watch

Productinformatie
Maat42 & 46 mm
MateriaalKunstof
Afmeting (b x h x d)42 x 44 x 12,6 of 46 x 13 x 46
Geschikt voor onderwaterJa
SchokbestendigJa
Waterdicht –> Diepte en tijd50 Meter diep en 30 Min lang
StofdichtJa
SoftwareBesturingssysteem Tizen
Geschikt voorVoor Android en iOS en Windows
Scherm
DisplayAMOLED
Verlicht schermJa
TouchscreenJa
Status batterij zichtbaarJa

Scherm en bediening

Het 1.2 of 1.3 inch scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, is heel helden en kleurrijk. Dat is natuurlijk wel een kenmerk van Samsung aangezien die vaak hele mooie beeldschermen hebben. Door de automatische helderheidsfunctie kan je gemakkelijk overdag en ’s nachts op je horloge kijken.

Rondom het scherm zit de bekende draairing die de galaxy watch heeft. Het voordeel van deze draairing is dat je gemakkelijk door je apps en berichten heen kan scrollen en je dus niet de heletijd met je vingers op het scherm hoeft tikken of vegen.

Maar mocht je de draairing niet fijn vinden dan kan je dus altijd gewoon met je vingers swipen. Aan de rechterzijde van het horloge vinden we 2 drukknoppen. De bovenste is de terug knop en de onderste heeft 3 mogelijkheden.

Houdt je deze knop in dan zat je de smartwatch aan of uit. Is de smartwhatch aan je drukt er 1 keer op dan ga je naar de app lijst (app drawer) of weer terug naar je gewone ingestelde menu. Met een dubbele druk op deze knop activeer je Bixby, de spraakassistent.

Helaas kan Bixby nog geen Nederlands, maar daar is Samsung mee bezig.

De galaxy whatch app drawer
De app drawer van de Galaxy watch met daaromheen de draairing

Software

De software waar de Galaxy Watch op draait is Samsung eigen Tizen 4.0. Bij deze software zitten natuurlijk weer voor- en nadelen. Laat ik maar eerst beginnen met de voordelen.

Voordelen Tizen 4.0

Tizen werkt veel beter op de smartwhatches dan Google’s Wear OS. Het hapert minder, werkt sneller en is een stuk energiezuiniger. Wat ook enorm goed werkt zijn de apps van Samsung zelf. Samsung health bijvoorbeeld is voor de alledaagse dingen heel handig.

Ook een leuke bijvoeging voor het horloge is de wijzerplaten. Deze wijzerplaten maken een tikkend geluid en daarom lijkt je horloge wat authentieker (of het nuttig is mag je zelf bepalen). Voor de rest krijg ik gewoon alle meldingen binnen van whatsapp, facebook, instagram, etc.

De Whatsapp meldingen kan je prima beantwoorden met wat snelle reacties of met het toetsenbord (als is die wel wat klein). Ook zit er Spotify op de horloge (na downloaden) en kan je via de ingebouwde microfoon vanaf je horloge muziek luisteren. Met deze microfoon kan je ook bellen!

Nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dit horloge. Bijvoorbeeld dat je niet alle apps kan downloaden omdat die werkt op de eigen Samsung store en daar staan nog niet alle apps in. Dit kan vervelend zijn want sommige mensen willen veel apps op hun horloge.

Ook zit er geen standaard stopwatch-app op en die je moet dus downloaden via de Samsung store. Wat ook wel een groot gemis is van dit horloge is dat je alleen via Samsung Pay kan betalen en dat werkt niet overal. Samsung moet dus snel gaan samenwerken met meer app ontwikkelaars zodat mensen minder gaan twijfelen over hun Smartwhatches.

Een voorbeeld van de Wijzerplaat die je kan kiezen op de Galaxy Whatch
Voorbeeld van een Wijzerplaat

Batterijduur Galaxy Watch

De galaxy watch 42mm- versie beschikt over een 270 mAh-batterij en de 46mm heeft er een van 472 mAh. Ik heb die van 46mm en bij mij gaat die 4 dagen mee en dan heb ik hem overdag de heletijd aan en tijdens het slapen in nachtmodus.

Mocht je het horloge ’s nachts uitzetten dan gaat die tot bijna een week mee. De 42mm veriant gaat met uitzetten ’s nachts rond de 3 dagen mee en zonder uitzetten 2 dagen. Je kan de batterij ook in spaarstand zetten of alleen in horloge stand zodat die nog langer mee gaat.

Een volledige oplaadbeurt duurt ongeveer 2 uurtjes. Dit opladen doe je via een draadloos oplaadstation waar je het horloge in kan zetten.

Overige opties

De overige opties die op de smartwatch zitten zijn er veel. Ik som ze hierbij voor u op

 • Hartslagmeter
 • Bewegingssensor
 • Caloriemeter
 • Afstandmeter
 • Hoogtemeter
 • Snelheidsmeter
 • Barometer
 • GPS em A-GPS
 • 4 GB opslagcapaciteit
 • Processor 1150 MHz
 • WIFI
 • Bluetooth 4.2
 • NFC
 • Slaaptracker
 • Stappenteller
 • Spraakfunctie en inclusief bellen
 • Ingebouwde luidspreker
Ingebouwde hartslag meter
Hartslagmeter Galaxy Watch

Eigen ervaring en conclusie

Na een maand of 6 gebruik te hebben gemaakt van de Galaxy Watch geef ik hierbij mijn eerlijke mening of het horloge. Ik heb het horloge aangeschaft omdat ik ook al een mobiel had van Samsung. Mijn eerste indruk van het 46mm horloge is dat het een strak ontwerp is.

Kijk je bijvoorbeeld naar het ontwerp van de Apple whatch dan lijkt die totaal niet op een horloge omdat die vierkant is. De draairing om het horloge werkt goed en is een hele handige toevoeging op dit horloge.

Ik gebruik het horloge met sporten veel (voor hartslag, afstand en GPS). Maar ook naast het sporten is het horloge handig omdat ik al mijn meldingen hierop krijg en bijvoorbeeld snel kan antwoorden via Whatsapp zonder daarbij me mobiel te hoeven gebruiken.

Voor de rest is de belfunctie handig en kan je ook in een oogopslag zien wat je te doen hebt op de dag. Nieuwberichten door middel van de NOS op zijn makkelijk zichtbaar en de Batterij gaat voor mij lang genoeg mee. Ik zet mijn horloge nooit uit en moet hem om de 4 dagen opladen.

Mocht je het zilveren horloge niet mooi vinden omdat je graag een 46mm wilt dan kan je altijd via Alie-express een zwart beschermhoesje eromheen kopen zodat je het zilver niet meer ziet, zelfde geld voor de bandjes. Via onderstaande link kom je op alie-express, typ dan galaxy watch cover of band in en je komt bij de juiste producten.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Galaxy watch van Samsung en raad je bij deze dit horloge aan mocht je twijfelen. Een compleet horloge met natuurlijk een aantal minputen maar hij ziet er strak uit.

De Galaxy Watch tijdelijke met korting

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.